Założycielką oraz głównym cukiernikiem Pani Foremki jest Sylwia Grodzka-Haba. To ona wymyśla połączenia smakowe ciastek, dba o ich nieskazitelny wygląd, a także skupia się na ich niecodziennym wyglądzie. Jej praca koncentruje się wokół deserów koncepcyjnych, klasycznych monoporcji, pralin, tortów nowoczesnych oraz dekoracji czekoladowych. W tworzonych przez nią kreacjach dominuje różnorodność smaków, tekstur i wykończeń.
Na przestrzeni ostatnich lat Sylwia Grodzka-Haba dała się poznać jako:
- półfinalistka pierwszej polskiej edycji programu "BakeOff - Ale Ciacho!", emitowanego na antenie TVP2,
- finalistka Cukierniczych Mistrzostw Polski ExpoSweet Warszawa 2018r.,
- zdobywczyni wyróżnienia Orły Cukiernictwa 2019.
A do jej najważniejszych sukcesów należy wyróżnienie przyznane przez ostatnią edycję przewodnika Gault&Millau w kategorii Pop2020.
Sylwia Grodzka-Haba odbyła staże i szkolenia u największych autorytetów cukierniczych i kulinarnych na świecie, m.in:
- Jordi Bordas
- Amaury Guichon
- Antonio Bachour
- Leonardo di Carlo
- Diego Lozano
- Johan Martin
- Dmitris Chronopoulos
- Wojciech Modest Amaro
Dzięki nim przenosi na mysłowicki rynek wyszukane, luksusowe cukiernictwo. Razem z Zespołem dba nie tylko o wygląd i smak ciastek, ale również o wystrój i atmosferę cukierni.
Każdy Gość jest dla nas tym najważniejszym. Swobodna atmosfera, luźne rozmowy, żarty, kącik dla dzieci to elementy czyniące naszą cukiernię miejscem wyjątkowym na mapie Śląska. Dzięki harmonii między jakością produktów a jakością obsługi, klimat panujący w Pani Foremce spotyka się z uznaniem nawet najbardziej wymagających Gości.