PRALINKI I CZEKOLADA
WYKONYWANE RĘCZNIE ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH SKŁADNIKÓW, STANOWIĄ ELEGANCKIE DOPEŁNIENIE KAŻDEJ WYJĄTKOWEJ OKAZJI.
Na specjalne okazje cukiernia Pani Foremka oferuje swoim Gościom starannie dobraną konfekcję czekoladową. W jej skład wchodzą pralinki w różnych smakach oraz tabliczki czekolady.
Ręczna produkcja konfekcji czekoladowej to spore wyzwanie. To proces składający się z kilku etapów: odpowiedniego przygotowania specjalnych form z poliwęglanu, opracowania designu i ostatecznego wyglądu konfekcji, temperowania czekolady, komponowania i przygotowywania nadzienia (tzw. ganaszy), ręcznego wypełniania każdej czekoladki z osobna, czy w końcu starannego pakowania.
To wszystko składa się na luksusowy charakter naszych czekoladowych kreacji. Decyduje o nim również nietuzinkowym smak pralin i czekolad, ich elegancki i zaskakujący wygląd, bogactwo nadzienia oraz użycie najwyższej jakości składników. Tak powszechne w produkcji przemysłowej emulgatory, stabilizatory, czy produkty przedłużające żywotność czekolady, w naszej manufakturze ustępują miejsca najwyższej jakości paście orzechowej, liofilizowanym owocom, i aksamitnej, pełnej smaku belgijskiej i francuskiej czekoladzie.